Pikantní řízky v těstíčku
Ingredience
5-6 plátků vepřové kotlety
marináda: 2 vejce
3 lžíce solamylu
3 rozmačkané stroužky česneku
1 lžička soli
1 lžička pálivé papriky
1 lžička sladké papriky
1 lžička majoránky
1 lžička kari
těstíčko: 1 vejce
2 lžíce hladké mouky
2-3 lžíce mléka
sůl
Postup
Připravíme marinádu důkladným promícháním všech surovin.
Maso lehce naklepeme, každý řízek protáhneme marinádou, uložíme do misky a zbytkem marinády zalijeme. Necháme v ledničce do druhého dne.
Těstíčko připravíme rozšleháním uvedených surovin. Řízky postupně vytahujeme z marinády, protáhneme z obou stran těstíčkem, přebytečné necháme okapat a vložíme do rozpáleného oleje na pánvi. Z obou stran pomalu usmažíme dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo hranolky a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Párky v županu,
Kotlety po maďarsku,
Oběd z papiňáku,
Růžové řízky,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Balkánská vepřová pečínka,
Maso se zeleninou,
Bratislavské plecko,
Fazolový hrnec sázavského rančera ,
Vepřová kýta s Mochovankou,
Špagetová bábovka se špenátem,
Kotlety s uzenou paprikou,
Vepřová pečeně se sýrem,
Vepřová pečeně na rozmarýnu,
Moravští vrabci,
Zapékané kotlety se sýrem,
Atlantik,
Vepřové kostky s haluškami v zelí,
Jižanské kotlety,
Vepřové plátky ve znojemské omáčce,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.