Pikantní řízky v těstíčku
Ingredience
5-6 plátků vepřové kotlety
marináda: 2 vejce
3 lžíce solamylu
3 rozmačkané stroužky česneku
1 lžička soli
1 lžička pálivé papriky
1 lžička sladké papriky
1 lžička majoránky
1 lžička kari
těstíčko: 1 vejce
2 lžíce hladké mouky
2-3 lžíce mléka
sůl
Postup
Připravíme marinádu důkladným promícháním všech surovin.
Maso lehce naklepeme, každý řízek protáhneme marinádou, uložíme do misky a zbytkem marinády zalijeme. Necháme v ledničce do druhého dne.
Těstíčko připravíme rozšleháním uvedených surovin. Řízky postupně vytahujeme z marinády, protáhneme z obou stran těstíčkem, přebytečné necháme okapat a vložíme do rozpáleného oleje na pánvi. Z obou stran pomalu usmažíme dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo hranolky a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Steaky s rajčaty a bazalkou,
Ražniči,
Těstoviny zase jinak,
Vepřové plátky s paprikou,
Mumie,
Medová pečínka,
Kanonýrský guláš,
Vepřové kotlety v majonéze,
Hořčičná kýta v zelenině,
Vepřové kostky s haluškami v zelí,
Vepřová kýta v mléce,
Lahůdkové balíčky,
Kotlety Tokio,
Vepřové kung-pao,
Maso na cibuli,
Špagetová bábovka se špenátem,
Krkovička na zelí s noky,
Vepřové závitky ve znojemské omáčce,
Těstoviny s klobásou,
Ďábelské kotlety,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.