Pradědovo tajemství
Ingredience
4 vepřové kotlety bez kosti
1 plechovka nebo sklenice zeleninového leča (použila jsem lečo Alibona 330 g)
1 cibule
8 stroužků česneku
5 lžic oleje
5 lžic rajského protlaku nebo kečupu
1 dl piva
200 g strouhané nivy
sůl
pepř
oregano
feferonky
8 topinek
Postup
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kotlety z obou stran doměkka. Přendáme je na talíř. Do výpeku na pánvi nasypeme cibuli a za stálého míchání osmažíme do změknutí. Přidáme česnek, lečo, protlak a pivo, promícháme a asi 3 minuty povaříme. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Maso vložíme do směsi a necháme prohřát. Na talíř položíme dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelejeme je zeleninovou omáčkou. Na to položíme porci masa a hustě posypeme sýrem. Ozdobíme feferonkou (zapomněla jsem koupit, nahradila jsem ji troškou pálivé chilli omáčky).
Víte, proč nám to pradědeček tajil? Abychom mu tu dobrotu nesnědli - řekl syn po večeři.
Podobné recepty:
Vepřové plátky ve znojemské omáčce,
Mumie,
Pórek se šunkou,
Krabí závitky,
Vietnamská pánev,
Vepřové kotlety v majonéze,
Prokládaná kotleta,
Kotlety na šlehačce,
Jižanské kotlety,
Smažené špízy,
Vepřová kýta v mléce,
Krkovička z trouby,
Vepřové karé s jablky,
Vepřové kostky se zeleninou,
Sekané řízky ve vinném těstíčku ,
Pikantní masové placičky,
Vepřový perkelt,
Kotlety po maďarsku,
Zapečené kotlety,
Domácí šunka,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.