Pradědovo tajemství

Hodnocení receptu

Ingredience

4 vepřové kotlety bez kosti
1 plechovka nebo sklenice zeleninového leča (použila jsem lečo Alibona 330 g)
1 cibule
8 stroužků česneku
5 lžic oleje
5 lžic rajského protlaku nebo kečupu
1 dl piva
200 g strouhané nivy
sůl
pepř
oregano
feferonky
8 topinek

Postup

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kotlety z obou stran doměkka. Přendáme je na talíř. Do výpeku na pánvi nasypeme cibuli a za stálého míchání osmažíme do změknutí. Přidáme česnek, lečo, protlak a pivo, promícháme a asi 3 minuty povaříme. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Maso vložíme do směsi a necháme prohřát. Na talíř položíme dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelejeme je zeleninovou omáčkou. Na to položíme porci masa a hustě posypeme sýrem. Ozdobíme feferonkou (zapomněla jsem koupit, nahradila jsem ji troškou pálivé chilli omáčky).

Víte, proč nám to pradědeček tajil? Abychom mu tu dobrotu nesnědli - řekl syn po večeři.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:03:53 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři