Pradědovo tajemství
Ingredience
4 vepřové kotlety bez kosti
1 plechovka nebo sklenice zeleninového leča (použila jsem lečo Alibona 330 g)
1 cibule
8 stroužků česneku
5 lžic oleje
5 lžic rajského protlaku nebo kečupu
1 dl piva
200 g strouhané nivy
sůl
pepř
oregano
feferonky
8 topinek
Postup
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kotlety z obou stran doměkka. Přendáme je na talíř. Do výpeku na pánvi nasypeme cibuli a za stálého míchání osmažíme do změknutí. Přidáme česnek, lečo, protlak a pivo, promícháme a asi 3 minuty povaříme. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Maso vložíme do směsi a necháme prohřát. Na talíř položíme dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelejeme je zeleninovou omáčkou. Na to položíme porci masa a hustě posypeme sýrem. Ozdobíme feferonkou (zapomněla jsem koupit, nahradila jsem ji troškou pálivé chilli omáčky).
Víte, proč nám to pradědeček tajil? Abychom mu tu dobrotu nesnědli - řekl syn po večeři.
Podobné recepty:
Bagety s překvapením,
Kotlety v zelenině,
Medová pečínka,
Řízky naruby,
Chalupářská bašta,
Bigos,
Sekané řízky ve vinném těstíčku ,
Lahůdkové balíčky,
Vietnamská pánev,
Špekáčky v leču se sýrem,
Pajšl,
Maďarské pikantní plátky,
Vepřové na smetaně,
Lečo s uzeninou,
Prokládané brambory,
Kanonýrský guláš,
Vepřová panenka na barbecue omáčce ,
Ďábelské kotlety,
Židovská jehla,
Marinovaná vepřová panenka ,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.