Vepřové plátky ve znojemské omáčce
Ingredience
4-6 plátků vepřového masa (kýta, kotleta)
olej
5 sterilovaných okurek
2 lžíce hořčice
sůl
mletý pepř
1 vrchovatá lžíce mouky
1 cibule
Postup
Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Prudce je opečeme na rozpáleném oleji. Vyndáme je z pánve a nasypeme do ní pokrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, vmícháme nadrobno pokrájené okurky, vrátíme na směs maso, podlijeme trochu horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Zatím rozmícháme mouku v hrnku vody. Až je maso měkké, přilijeme vodu s moukou, přidáme hořčici, promícháme, přivedeme k varu a asi 5 minut necháme povařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Gratinované vepřové medailonky ,
Vepřové maso na kmíně s pivem ,
Vepřové kousky v těstíčku,
Žraločí ploutve,
Luxusní špekáčky,
Medvědí tlapy,
Obrácené vepřové řízky ,
Špagety zapečené v leču,
Kotlety v zelenině,
Rozmarýnové kotlety,
Pikantní řízky v těstíčku,
Vepřové kotlety na jablkách ,
Kotlety na houbách,
Mumie,
Maso na cibuli,
Bratislavské plecko,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Kotlety na paprice,
Kotlety v leču,
Vepřové plátky s paprikou,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.