Vepřové plátky ve znojemské omáčce
Ingredience
4-6 plátků vepřového masa (kýta, kotleta)
olej
5 sterilovaných okurek
2 lžíce hořčice
sůl
mletý pepř
1 vrchovatá lžíce mouky
1 cibule
Postup
Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Prudce je opečeme na rozpáleném oleji. Vyndáme je z pánve a nasypeme do ní pokrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, vmícháme nadrobno pokrájené okurky, vrátíme na směs maso, podlijeme trochu horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Zatím rozmícháme mouku v hrnku vody. Až je maso měkké, přilijeme vodu s moukou, přidáme hořčici, promícháme, přivedeme k varu a asi 5 minut necháme povařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Maso v mrkvi s hráškem,
Kýta pod zeleninou,
Kavkazská játra,
Klobásový pudink,
Steaky s rajčaty a bazalkou,
Vařené vepřové koleno po Bavorsku ,
Košovská specialita,
Ďábelské kotlety,
Bigos,
Chalupářská bašta,
Pečené koleno,
Vepřová kýta s citronovo-olivovou náplní ,
Utopenci,
Kanonýrský guláš,
Kotlety na másle s jablky,
Smažený sýr se šunkou,
Vepřová kýta v mléce,
Klobásy v bramborovém těstě,
Oběd z papiňáku,
Krabí závitky,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.