Vepřové plátky ve znojemské omáčce

Online vaření - Domácí recepty - Domácí kuchař » Recepty vepřové maso » Vepřové plátky ve znojemské omáčce

Hodnocení receptu

Ingredience

4-6 plátků vepřového masa (kýta, kotleta)
olej
5 sterilovaných okurek
2 lžíce hořčice
sůl
mletý pepř
1 vrchovatá lžíce mouky
1 cibule

Postup

Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Prudce je opečeme na rozpáleném oleji. Vyndáme je z pánve a nasypeme do ní pokrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, vmícháme nadrobno pokrájené okurky, vrátíme na směs maso, podlijeme trochu horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Zatím rozmícháme mouku v hrnku vody. Až je maso měkké, přilijeme vodu s moukou, přidáme hořčici, promícháme, přivedeme k varu a asi 5 minut necháme povařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:27:13 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři