Těstoviny s játry
Ingredience
400 g těstovin
300 g vepřových jater
200 g žampionů
1/2 dl olivového oleje
sůl
pepř
muškátový oříšek
100 g strouhaného sýra
1 malá cibule
1 lžíce houbové sojové omáčky (možno nahradit obyčejnou)
Postup
Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme na kousky pokrájená játra a orestujeme. Přidáme nakrájené žampiony a dusíme doměkka, podle potřeby podléváme vodou. Až játra změknou, osolíme, poprášíme strouhaným muškátovým oříškem a zakápneme sojovou omáčkou. Smícháme s uvařenými a okapanými těstovinami. Podáváme posypané sýrem.
Obměna pro ty, kdo neradi houby: místo žampionů dáme libovolnou zeleninu (hrášek, mrkev, cuketu, brokolici,...či její směs, podle toho co máme rádi a co je k dispozici)
Podobné recepty:
Jižanské kotlety,
Utopenci,
Luxusní špekáčky,
Přírodní řízek s hořčicí,
Zapečené rizoto,
Nikitin pekáček ,
Kotlety na houbách,
Maso se zeleninou,
Obrácené vepřové řízky ,
Zapečené těstoviny se salámem a vejci,
Vepřový perkelt,
Rozmarýnové kotlety,
Panenka se sýrovou omáčkou ,
Pikantní řízky v těstíčku,
Vietnamská pánev,
Rošťáci,
Kanonýrský guláš,
Zapečené řízky s hořčicí,
Smažené špízy,
Buřty v pivní lázni,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.