Vepřová kýta s citronovo-olivovou náplní

Online vaření - Domácí recepty - Domácí kuchař » Recepty vepřové maso » Vepřová kýta s citronovo-olivovou náplní

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kg vepřové kýty
1 hrnek vody
2 stroužky česneku
1/2 hrnku suchého bílého vína
na nádivku:
2 lžíce olivového oleje
2 menší šalotky
3 lžíce oliv
1/2 hrnku strouhanky
1 citron
1 vejce
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce čerstvé šalvěje
1 1/2 lžičky soli
1/2 lžičky černého pepře

Čas přípravy

90 minut

Postup

Připravte si nádivku: v menším hrnci si na rozehřátém oleji osmahněte šalotku a poté ji dejte vychladnout. Do hrnce přimíchejte strouhanku, olivy, citronovou kůru, tymián, šalvěj, vejce, sůl a pepř. Propracujte v nádivku. Naklepaný plát masa osolte, opepřete podle chuti a poklďte na něj plátky česneku. Pak rovnoměrně rozvrstvěte nádivku, maso sviňte a převažte nití. Svinuté maso zprudka osmahněte na pánvi s olejem a pak jej dejte do pekáče. Podlijte vínem s vodou a pečte za občasného přelévání 15 minut při 200°C a poté 45 minut při 180°C do doby, až bude maso mekkě. Pak vytáhněte pekáč z trouby, slijte šťávu do pánve, dochuťte solí a pepřem a krátce povařte. Roládu nakrájejte na jednotlivé porce, přelijte šťávou a podávejte s pečenými či vařenými brambory.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři