Vepřová kýta s citronovo-olivovou náplní
Ingredience
1 kg vepřové kýty
1 hrnek vody
2 stroužky česneku
1/2 hrnku suchého bílého vína
na nádivku:
2 lžíce olivového oleje
2 menší šalotky
3 lžíce oliv
1/2 hrnku strouhanky
1 citron
1 vejce
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce čerstvé šalvěje
1 1/2 lžičky soli
1/2 lžičky černého pepře
Čas přípravy
90 minut
Postup
Připravte si nádivku: v menším hrnci si na rozehřátém oleji osmahněte šalotku a poté ji dejte vychladnout. Do hrnce přimíchejte strouhanku, olivy, citronovou kůru, tymián, šalvěj, vejce, sůl a pepř. Propracujte v nádivku. Naklepaný plát masa osolte, opepřete podle chuti a poklďte na něj plátky česneku. Pak rovnoměrně rozvrstvěte nádivku, maso sviňte a převažte nití. Svinuté maso zprudka osmahněte na pánvi s olejem a pak jej dejte do pekáče. Podlijte vínem s vodou a pečte za občasného přelévání 15 minut při 200°C a poté 45 minut při 180°C do doby, až bude maso mekkě. Pak vytáhněte pekáč z trouby, slijte šťávu do pánve, dochuťte solí a pepřem a krátce povařte. Roládu nakrájejte na jednotlivé porce, přelijte šťávou a podávejte s pečenými či vařenými brambory.
Podobné recepty:
Vepřové kotlety na jablkách ,
Kavkazská játra,
Těstoviny zase jinak,
Bigos,
Smažené klobásy,
Fazolové chilli plecko,
Jazyk v pikantní omáčce,
Pikantní řízky v těstíčku,
Kýta pod zeleninou,
Chudákova husa,
Atlantik,
Klobásové knedlíky,
Kotlety v medové lázni,
Mumie,
Bábovka - tlačenka,
Vepřové závitky ve znojemské omáčce,
Vepřové kostky v leču,
Vepřové plátky po selsku,
Párkový koláč,
Prokládané brambory,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.