Masové koule nadivoko

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g mletého masa
2 vejce
5 lžic strouhanky
sůl
mletý pepř
tymián
2 sáčky mražené zeleniny pod svíčkovou (nebo stejné množství čerstvé)
1 velká cibule
několik bobkových listů
po 12 kuličkách pepře, nového koření a jalovce
2-3 lžíce octa
muškátový oříšek
250 ml smetany na vaření

Postup

Maso rozmícháme s vejci, osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem, zahustíme strouhankou a vytvarujeme koule. Naskládáme je do vymazaného pekáče. Cibuli nakrájíme na kousky a nasypeme na koule. Všechno zasypeme zeleninou, osolíme a přidáme koření. Podlijeme vodou a upečeme (200°C, cca 45 minut).
Pak z pekáče vyjmeme upečené koule na talíř, bobkové listy vyhodíme a zbylý obsah pekáče rozmixujeme. Je-li vzniklá omáčka příliš hustá, přilijeme trochu vody. Přecedíme do kastrolu, vmícháme smetanu, okyselíme, přistrouhneme kousek muškátového oříšku a chvíli povaříme. Podle chuti dosolíme. Do hotové omáčky vložíme koule a necháme pořádně prohřát.
Podáváme s knedlíkem, těstovinami, špeclemi, rýží, ...

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:48:34 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři