Masovo-bramborová omeleta
Ingredience
400 g mletého masa
6 středně velkých brambor
5 vajec
3 lžíce mléka
sůl
mletý pepř
1 chilli paprička
1 velká červená paprika
1 velká cibule
zelená petrželka nebo pažitka
olej
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky (nebo protlačíme přes mřížku na krájení brambor do salátu).
Na malém množství oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme maso a za častého míchání opečeme do změknutí. Během smažení osolíme, okořeníme, přidáme nadrobno pokrájenou chilli papričku a na kostičky pokrájenou papriku.
Do masové směsi vmícháme brambory, rovnoměrně všechno na pánvi urovnáme.
Vejce rozšleháme vidličkou s mlékem a nalijeme na masovo-bramborovou směs.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme do ztuhnutí vajec, cca 10-12 minut.
Na talíři posypeme pažitkou.
Podobné recepty:
Křenová sekaná se sýrem,
Masovo-zeleninový koláč,
Sekaná s Kunovjankou,
Kapustový bochník,
Zapečené mleté maso (Shepherd pie),
Kapustový pekáč,
Placky starého města,
Masový koláč,
Masová roláda se zeleninou,
Kavkazské koule,
Švédské kuličky,
Pečené želvičky,
Ruské pelmeně,
Dalmatské čufty,
Mleté maso s kukuřicí,
Karbanátky se zelím a knedlíkem,
Masová směs na topinky,
Plněné papriky s rajskou,
Kapustová bábovka,
Musaka,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.