Klobásy v bramborovém těstě
Ingredience
800-900 g brambor uvařených ve slupce
2 menší vejce
sůl
polohrubá mouka
klobásy
tvrdý sýr
1 vejce na potření
Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme, přidáme k nim vejce a posypeme moukou. Nejdřív vidličkou promícháme vejce s ostatním a pak rukama zpracováváme těsto. Podle potřeby přidáváme mouku, až má těsto takovou konzistenci, že se nelepí a dá se rozválet. Kus papíru na pečení posypeme moukou a rozválíme na něm těsto na obdélník. Položíme klobásy a pomocí papíru zamotáme jako závin. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po dvaceti minutách znovu potřeme vejcem, posypeme strouhaným sýrem a ještě asi 15 minut dopečeme. Necháme chvíli vychladnout a pak krájíme. Podáváme s jakkoliv upraveným zelím nebo se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Bratislavské plecko,
Pikant-kotlety v alobalu,
Vepřové závitky ve znojemské omáčce,
Kanonýrský guláš,
Vepřové plátky ve znojemské omáčce,
Žraločí ploutve,
Ildinčina klobásovka,
Párky v županu,
Atlantik,
Krkovička na cibuli se slaninou,
Maďarské pikantní plátky,
Vepřové kotletky na jablkách ,
Pivovarská bašta,
Špekáčky s nivou a cibulí,
Maso pečené v zelí,
Ražniči,
Diblíkův propálený chřtán,
Utopenci,
Fazolový hrnec sázavského rančera ,
Lahůdkové maso v mrkvi,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.