Vepřová kýta s Mochovankou
Ingredience
750 g vepřové kýty
1 sáček Mochovanky (mražená zeleninová směs)
250 ml smetany na vaření
150 g zakysané smetany
sůl
mletý pepř
2 lžíce hořčice
1-2 cibule
olej
2 lžíce hladké mouky
Postup
Omyté a osušené maso pokrájíme na kousky.
Na troše oleje zpěníme najemno pokrájenou cibuli, přisypeme maso a za častého míchání opečeme dohněda.
Vmícháme hořčici, opepříme, osolíme a podlijeme trochou horké vody. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit.
K poloměkkému masu přisypeme Mochovanku a dodusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme.
Ve smetaně na vaření rozkvedláme mouku a přilijeme k masu. Promícháme a povaříme 10-15 minut. Těsně před koncem vaření vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby dosolíme.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Vepřové kostky se zeleninou,
Vepřové kousky v těstíčku,
Pečené koleno,
Vepřové maso v sýrovém těstíčku,
Marinovaná vepřová panenka ,
Přírodní řízek s hořčicí,
Nadívaná vepřová pečeně,
Buřtsalát,
Vepřové závitky v alobalu ,
Kotlety na šlehačce,
Zázvorová vepřová pečeně,
Athénská jehla,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Pajšl,
Vepřové kotlety na jablkách ,
Pepřové vepřové,
Zasýřené kotlety,
Těstoviny s klobásou,
Medailonky v bramborovém kabátku,
Chudákova husa,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.