Vepřová kýta s Mochovankou
Ingredience
750 g vepřové kýty
1 sáček Mochovanky (mražená zeleninová směs)
250 ml smetany na vaření
150 g zakysané smetany
sůl
mletý pepř
2 lžíce hořčice
1-2 cibule
olej
2 lžíce hladké mouky
Postup
Omyté a osušené maso pokrájíme na kousky.
Na troše oleje zpěníme najemno pokrájenou cibuli, přisypeme maso a za častého míchání opečeme dohněda.
Vmícháme hořčici, opepříme, osolíme a podlijeme trochou horké vody. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit.
K poloměkkému masu přisypeme Mochovanku a dodusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme.
Ve smetaně na vaření rozkvedláme mouku a přilijeme k masu. Promícháme a povaříme 10-15 minut. Těsně před koncem vaření vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby dosolíme.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Vepřové maso na kmíně s pivem ,
Vepřové na smetaně,
Kotlety po maďarsku,
Plecko v zelenině,
Maso podle Michala Davida,
Kotlety na rýži,
Pikantní ježci,
Smažené špízy,
Nikitin pekáček ,
Kotlety po židovsku,
Kanonýrský guláš,
Námořnické kotlety,
Kotlety v medové lázni,
Medvědí tlapy,
Vepřový perkelt,
Vepřový pilaf,
Prokládané brambory,
Lečo s uzeninou,
Vepřové karé s jablky,
Kotlety na cuketě,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.