Vepřová kýta s Mochovankou

Hodnocení receptu

Ingredience

750 g vepřové kýty
1 sáček Mochovanky (mražená zeleninová směs)
250 ml smetany na vaření
150 g zakysané smetany
sůl
mletý pepř
2 lžíce hořčice
1-2 cibule
olej
2 lžíce hladké mouky

Postup

Omyté a osušené maso pokrájíme na kousky.

Na troše oleje zpěníme najemno pokrájenou cibuli, přisypeme maso a za častého míchání opečeme dohněda.

Vmícháme hořčici, opepříme, osolíme a podlijeme trochou horké vody. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit.

K poloměkkému masu přisypeme Mochovanku a dodusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme.

Ve smetaně na vaření rozkvedláme mouku a přilijeme k masu. Promícháme a povaříme 10-15 minut. Těsně před koncem vaření vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby dosolíme.

Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:15:03 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři