Prokládané brambory
Ingredience
1,2 kg brambor
750 g vepřové kotlety
2 velké cibule
2 zelené papriky
1 velké jablko
2 nožičky maďarské klobásy
hrst mletých ořechů
2 kelímky zakysané smetany
velká hrst strouhaného sýra
olej
sůl
mletý pepř
Postup
Kotletu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji.
Brambory, cibuli, papriky a klobásy nakrájíme na tenká kolečka a vrstvíme do pekáče nebo většího kastrolu: polovinu brambor, cibuli, papriku, opečené maso, jablko, klobásu, ořechy a druhou polovinu brambor. Obě vrstvy brambor před přidáním dalších surovin posolíme.
Na brambory rozlijeme smetanu a posypeme sýrem. Přiklopíme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 50-60 minut, pak sundáme poklici a necháme zezlátnout povrch.
Podobné recepty:
Fazolové chilli plecko,
Masová směs v bramboráku,
Krkovička na zelí s noky,
Maso se zeleninou,
Klobásové knedlíky,
Špekáčky s nivou a cibulí,
Kotlety v zelenině,
Kotlety Tokio,
Maso pečené v zelí,
Krabí závitky,
Fazolový hrnec sázavského rančera ,
Medailonky v bramborovém kabátku,
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
Azu,
Pikantní masové placičky,
Pikant-kotlety v alobalu,
Athénská jehla,
Špekáčky v leču se sýrem,
Plovdivské maso,
Moravští vrabci,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.